Du er her: Veiledninger > Veiledninger DI-Fakturering > Prisendring

Prisendring i DI-Fakturering

Generelt

Det finnes flere utvalgsmuligheter for varer som skal endre priser. Oppdateringen av prisene skjer automatisk.

Justering av inn-/utpriser, kan skje i prosent, kroner eller ved multiplikasjon med en angitt faktor. Først velges varer, så priser og til slutt justerings­måte.

Under meny Verktøy | Prisendring er det lagt inn en tilleggsmulighet for å kunne beregne Utpris som en prosent av Innpris. Dette kan være aktuelt for blant annet brukere som importerer vareregistre fra grossister.

Prisendring varer

Først velges hvilke varer som skal vedlikeholdes.

Alternativ Beskrivelse

Alle varer

Endringen omfatter alle varer, dvs. at alle varene vil øke/minke prisen(e) med angitt prisendring.

Utvalgte varer

Skal prisene endres på enkelte varer som kan angis i varenummer fra-til, velges kode 2.

Alle varer fra en leverandør

Velger du å endre pris på alle varer fra en leverandør, må leverandørens reskontronummer være angitt på varen. Leverandørens navn kommer på skjermen etter at nummeret er registrert. Du må bekrefte at det er riktig valg.

Alle varer i en varegruppe

Ønsker du å endre prisene på varene i en varegruppe, angis gruppenummeret. Prisendring pr. varegruppe, kan kun foretas på vare/­hovedgruppe.

Enkeltvarer

Skal pris på enkeltvarer endres, angis varenummeret. Varens navn kommer automatisk, og du bekrefter riktig vare. Deretter hentes prisene som er registrert på varen. Ny pris registreres. Øvrige utvalgskoder er ikke aktuell når én vare endrer pris. Samme oppgave kan utføres i vedlikehold av varen.

Hvilke priser ønskes endret?

Dersom du velger flere priser, blir i neste omgang disse endret med samme faktor.

Hvilken metode for prisendring?

Du har tre muligheter å endre pris på. Prisendringen tar hensyn til øreavrundingskodene som er valgt generelt eller på den enkelte vare.

Alternativ Beskrivelse

Multiplikasjonsfaktor

Ønsker du å endre priser ved å multiplisere alle valgte priser med en bestemt faktor, registreres faktoren. Alle prisene blir multiplisert med denne.

Prosentverdi

Skal prisene endres ved å legge på en bestemt prosent, angis prosentsatsen.

Kronebeløp

Den tredje muligheten for prisendring på valgte varer, er å legge til et kronebeløp på alle priser.

Når valgte koder er registrert, får du spørsmål om du ønsker kvittering til skriver eller disk. Kvitteringen vil inneholde en liste over varene som har endret pris. Opplysninger som kommer på listen, er varenummer og -navn, leverandørnummer, varegruppe og gamle og nye priser.

Før rutinen settes i gang, bekreftes at valgte kriterier er riktig.