Du er her: Veiledninger > Generelle veiledninger > KID i Visma DI

KID i Visma DI

Generelt

KID (kundeindentifikasjon) er et nummer som kan benyttes ved regningsbetalinger i Norge for å identifisere kunden og fakturaen uavhengig av hvem som betaler regningen. Det anbefales å fakturere med KID da dette vil muliggjøre automasjon rundt kobling av betalinger mot faktura i regnskapssystemet.

KID vil alltid være av en fast lengde og siste siffer er et kontrollsiffer. Ubenyttede felter i KID vil bestå av nuller.

DI-Office Fakturering

For å aktivere og velge om KID skal beregnes under utfakturering, åpner du først klienten, og deretter velger du fanen Klient i båndet øverst i bildet. Under gruppen Innstillinger går du til Økonomi | Fakturering.

I gruppen KID som brukes i utskrift og eksport i bildet, kan du velge om du skal benytte KID eller ikke, og om størrelsen på KID skal være på 10 posisjoner eller 16 posisjoner.

Dersom du velger størrelse 10 posisjoner, vil KID bestå av fakturanummer med ledende nuller pluss kontrollsiffer til slutt.

Dersom du velger størrelse 16 posisjoner, vil KID bestå av kundenummer og fakturanummer med ledende nuller pluss kontrollsiffer til slutt.

DI-Business (DI-Fakturering og DI-Regnskap)

KID = 16 posisjoner fast lengde

1 posisjon

Årsangivelse

8 posisjoner

Kundenummer

6 posisjoner

Fakturanummer

1 posisjon

Kontrollsiffer

Årsangivelse
Faktura-KID

Årsangivelse
Rentenota-KID

1

2011

9

2011

2

2012

6

2012

3

2013

7

2013

4

2014

8

2014

5

2015

9

2015

1

2016

6

2016

2

2017

7

2017

osv.

osv.

Årsangivelse er kun med for å skille bilag hvis nummerserie starter fra et bestemt nummer hvert år.

Kundenummer

Kundenummer er 8 posisjoner med ledende nuller.

Fakturanummer

Fakturanummer er 6 posisjoner med ledende nuller.

Kontrollsiffer

Kontrollsiffer regnes ut etter modulus-10.