Du er her: Veiledninger > Veiledninger DI-Fakturering > Automatisk postering innkjøp

Automatisk postering basert på innkjøpspris

Generelt

Du kan foreta en automatisk postering i regnskapet, basert på innkjøpspris av varen.

Når dette er aktivert blir det ført en tilleggspostering i bunt til DI-Regnskap som inneholder varens innkjøpspris.

Egenskaper for automatisk postering

Før du tar i bruk løsningen, må systemet klargjøres for dette.

Fil | Kontoplan

1. Opprett varelagerkonto (balansekonto)
  2. Opprett 2 varekjøpskonti, en for avgiftspliktig og en for avgiftsfritt kjøp
  3. Opprett 2 salgskonti, en for avgiftspliktig og en for avgiftsfritt salg

Egenskaper | DI-Fakturering | Oppdatering/Kontering

1. Sett egenskap for spesialbehandling til Konter varekjøp mot innkjøpspris
  2. Legg inn ønsket konto i feltet Varekjøpskonto v/blank på vare
  3. Legg inn varelagerkonto (balanse) i feltet Balanse motkonto varekjøp

Fil | Varer

1. Registrer de salgskonti du nettopp opprettet på varene

Fil | Kontoplan (punkt 1 - 3)

I kontoplanen må det være opprettet avgiftsfri og avgiftspliktig salgs- og kjøpskonti, for eksempel:

• 3000 - Avgiftspliktig salg
  • 3100 - Avgiftsfritt salg
  • 4000 - Avgiftspliktig kjøp
  • 4100 - Avgiftsfritt kjøp

I tillegg må du opprette en balansekonto for varelager, for eksempel:

• 1460 - Varelager

Egenskaper | DI-Fakturering | Oppdatering/Kontering (punkt 4 - 6)

I meny Egenskaper | DI-Fakturering | Oppdatering/Kontering, under Spesialkontering Type 1, må du sette egenskap for Spesialbehandling ved kontering til Konter varekjøp mot innkjøpspris.

I tillegg må du velge konto i feltet Varekjøpskonto v/blank på vare og Balanse motkonto varekjøp.

Fil | Varer (punkt 7)

Legg inn varekjøpskonti og salgskonti på varen under Fil | Varer | Kontering.