Du er her: Veiledninger > Veiledninger DI-Regnskap > Bilagsartmaler

Bilagsartmaler

Generelt

Bilagsartmaler kan lages for å effektivisere bilagsregistreringsrutinen.

Bilagsartmaler kan benyttes på en rekke bruksområder for å redusere tastetrykk. Eksempel på slike områder kan være:

• Betydelig forenklet registrering ved bruk sammen med DI-PaperLess (se eget avsnitt).
  • Betydelig forenklet registrering av betalinger (hvis du ikke bruker DI-Elbet).
  • Føring av faste bilag ved periodeslutt, såkalte seriemaler.
  • Enklere form for registrering av inngående faktura.
  • Føring av bilag som skal legges til/trekkes fra en fast prosent.
  • Føring av egen bilagslinje hvor beløpet er en fast prosent av foregående linje.
  • Betydelig forenklet registrering av timer i DI-Prosjekt.

Opprette/endre maler

Slik gjør du:

Nummer og navn

Fyll inn feltene Bilagsartmal med nummer/kode og beskrivende navn under Egenskaper | DI-Regnskap / DI-Prosjekt | Bilagsartmaler.

Vær oppmerksom på at nummeret/navnet du benytter i det første feltet, er det du må taste inn under bilagsregistreringen:

Rettigheter

Legg inn type mal, hvilken klient den skal gjelde for og hvem som kan benytte den:

Grunnmal velges dersom du skal opprette en bilagsartmal-serie. Grunnmal benyttes da på den første linjen/malen i serien.

Undermal benyttes til grunnmaler der bilaget går over flere linjer. Grunnmal benyttes da på linje 2, 3, osv.

Egenskapene for malen

Legg inn de egenskaper du ønsker at malen skal ha i fanen Regnskap (og eventuelt også Prosjekt). Velg Sti, behandling og eventuelt Verdi for hvert felt. Se oversikt over feltforklaringer i eget avsnitt.

Ny bilagslinje

Legg inn bilagsart som ønskes ved neste bilagslinje og neste linje ved 0. Når alle andre egenskaper er satt, bestemmer du om du ønsker å bruke samme mal, ny bilagsartmal, eller om du ønsker en ny bilagsart på bilagets neste linje. Det samme gjelder om bilaget du registrerer har gått i null.

Ta i bruk bilagsartmal i bilagsregistrering

Før du kan bruke bilagsartmaler i bilagsregistreringen, må du sette koden for dette under Egenskaper | DI-Regnskap / DI-Prosjekt | Bilagsbehandling.

Du er nå klar for å benytte deg av bilagsartmal i bilagsregistreringen.

Feltforklaringer

I sti kan du velge hvordan markøren skal stoppe eller hoppe over under bilagsregistreringen.

DI-PaperLess og bilagsartmal

Ved bruk av DI-PaperLess med bokføring av skannede bilag, kan man også kan forenkle registreringen betydelig ved bruk av bilagsartmal. Man begrenser antall tastetrykk til en pr linje, ved leverandørfakturaer.

Følgende oppsett lages på leverandørfaktura:

Det er også mulig å bruke bilagsartmaler til andre bilag i forbindelse med DI-PaperLess. Bilagsartmalen settes da opp som ønsket.

Se også

Integrasjon mellom DI-Business og DI-PaperLess

Bilagsregistrering

Slik gjør du:

• Start bilagsregistrering på vanlig måte i DI-Regnskap/DI-Prosjekt, under Bilag | Registrere årsbilag (fjorårsbilag).
    Når du skal registrere bilagslinjer, kan du for eksempel registrere 1.linje som et vanlig bilag (uten bruk av mal). Når du kommer til en linje der du ønsker å benytte en mal, trykker du <Esc> for å komme til feltet <Art>.
  • Skriv deretter inn navn eller nummer på ønsket bilagsart.
    Malen avgjør videre bilagsregistrering.
  • Avslutt på vanlig måte

Merk! Vær oppmerksom på at dersom du trykker <Esc> senere på bilagslinja, vil malen bli brutt! Trykk evt. <M> i K-feltet for å makulere linja og start på nytt.