Du er her: Dokumentasjon > DI-Prosjekt > Budsjettering

Budsjettering i DI-Prosjekt

Generelt

Her kan du vedlikeholde budsjett tall/kalkyler for prosjektene. Du kan budsjettere pr. avdeling, prosjekt, konto, yter og pr. periode. Du budsjetterer ved å taster direkte inn i spørringen.

Se også

Ytere
Avdelinger i DI-Business

Beløp

Beløpet som du registrerer i prosjektbeløp, er det beløpet som skal sammenlignes med ført beløp i DI-Prosjekt, inklusiv eventuelle påslag. Benytter du påslag i % på konto, registrerer du beløpet uten påslag under regnskapsbeløp. Kreditbeløp, det vil si inntekter, angir du med negativt fortegn.

Du kan overføre budsjettall fra DI-Prosjekt til DI-Regnskap i rutinen Verktøy | Verktøykasse | DI-Prosjekt | Korrigere.

Prosjektbeløp (beløp i DI-Prosjekt)

Beløpet oppdateres i budsjettbasen inklusiv eventuelle påslag. Eventuelle påslagsprosenter på konto/art benyttes ikke ved budsjettering. Kredit­beløp, det vil si inntekter, registreres med minus fortegn.

Regnskapsbeløp (beløp i DI-Regnskap)

Dersom du ønsker å ta vare på beløpet uten påslag, kan du registrere beløpet.

Budsjetteringsmåte

I menylinjen finner du valget Budsjettere. Du kan fordele beløp og antall som er registrert på første linje på ønsket antall måneder, for eksempel 12.

Alternativt kan du repetere linjen til underliggende linjer.

Feilregistrering

Ved feilregistrering registrerer du budsjettransaksjonen på nytt. Nye tall overstyrer gamle.