Du er her: Veiledninger > Veiledninger DI-Business > Sikkerhetskopiering

Sikkerhetskopiering

Innledning

Du er selv ansvarlig for å ta vare på nødvendige kopier av alle dine data. All maskinvare har begrenset levetid. Du har selv ansvar for at nødvendige programmer og tilhørende data er tatt vare på. Vi viser også til bokføringsforskriftens regler om sikkerhetskopiering av regnskapsdata.

Vi anbefaler ikke sikkerhetskopi til disk som eneste sikkerhetskopi. Vær nøye med å ivareta tilstrekkelig kopi av dine data slik at du til en hver tid kan gå tilbake til ønsket tidspunkt uten for mye ekstraarbeid.

Sikkerhetskopiering av ett firma

Når du står i oppstartsmenyen og har markert ett firma i klientlisten, kan du velge Klient | Sikkerhetskopi DI-Business. Samme valg får du også etter at du har valgt firma/klient. Under fanen DI-Business velger du Klient | Sikkerhetskopi DI-Business. Alternativt kan du høyreklikke på klienten/firmaet i klientlisten og velge DI-Business | Sikkerhetskopi i DI-Business.

• Sjekk først at ingen brukere har åpnet klienten/firmaet.
  • Velg målfil (område og navn på sikkerhetskopien) eller trykk enter på foreslått navn og plassering.
  • Neste
    Alternativt trykk Fullfør for å hoppe over de neste punktene og ta sikkerhetskopi med standard valg.
  • Velg produkter og registre du vil ha med i kopien. Ønsker du sikkerhetskopi av alle registre/filer, trykker du Neste eller Fullfør.
  • Deretter starter sikkerhetskopieringen. Sikkerhetskopien er en standard ZIP-fil.

Beskrivelse av bildene

Du går til neste steg med Neste og tilbake til forrige steg med Tilbake.

Side 1:

Side 2:

NB! Ønsker du å ta sikkerhetskopi/backup av flere klienter samtidig, velger du dette under Fellesrutiner | Annet

NB! Sikkerhetskopi kun til disk anbefales IKKE som eneste kopi. Dersom PC-en går i stykker har denne kopien ingen verdi.

Tilbakelegging av sikkerhetskopi

Når du står i oppstartsmenyen og har markert ett firma i klientlisten, kan du velge Klient | Tilbakelegging av sikkerhetskopi. Samme valg får du også etter at du har valgt firma/klient. Under flippe DI-Business velger du Klient | Tilbakelegging av sikkerhetskopi. Alternativt kan du høyreklikke på klienten/firmaet i klientlisten og velge DI-Business | Tilbakelegging av sikkerhetskopi.

• Let frem korrekt sikkerhetskopifil med knappen til høyre eller registrer filnavn (med sti).
  • Kontroller at du har korrekt klientnummer.
    Du kan også angi et annet klientnummer hvis du skal benytte sikkerhetskopi av en klient til å danne en ny klient. Normalt benyttes andre metoder til oppretting av nye klienter
  • Trykk Neste
    Alternativt trykk Fullfør for å hoppe over de neste punktene og legge tilbake sikkerhetskopi med standard valg.
  • Velg produkter og registre du vil legge tilbake. Ønsker du å legge tilbake alle registre/filer, trykker du Neste eller Fullfør.
  • Du få et kontrollspørsmål på at det er korrekt klient. Bekreft eller avvis.

Beskrivelse av bildene

Du går til neste steg med Neste og tilbake til forrige steg med Tilbake.

Side 1:

Side 2:

OBS! Hvis den sikkerhetskopien du har valgt ikke eksisterer på det aktuelle området, men området inneholder filen DIDATA.ZIP, spør programmet om du ønsker å legge tilbake fra denne filen i stedet. Dette gjør det enkelt å legge tilbake sikkerhetskopier tatt med eldre versjoner av menyprogrammet.

Sikkerhetskopiering av flere klienter/firma i Fellesrutiner

Det er lagt inn en egen meny for sikkerhetskopiering i Fellesrutiner. Dette valget finner du i Oppstartsbildet under Klienter.

• Velg Annet i venstre meny.
  • Velg Komplett sikkerhetskopi av klient og marker hvilke klienter du ønsker å ta kopi av til høyre i bildet.
  • Benytter du foreslåtte filnavn, vil det dannes en fil pr. valgt klient.

NB! Sikkerhetskopi kun til disk anbefales IKKE som eneste kopi. Dersom PC-en går i stykker har denne kopien ingen verdi.