Du er her: Dokumentasjon > Visma DI Meny

Visma DI Meny

Generelt

Oppstartsbildet/menyen for Visma DI gir tilgang til alle produkter, rutiner og prosesser. Hva som er tilgjengelig, er avhengig av hvilke produkter du har kjøpt lisens på.

Visma DI leveres i firmaversjon eller med mulighet til å benyttes for flere firma/klienter - byråløsning.

Menysystemet er bygd etter samme prinsipp som Microsoft Office-programmene. Du kan også selv velge alternative fargeskjema på din bruker. Det er videre lagt vekt på at du i størst mulig grad skal kunne benytte tastaturet i Visma DI.

Vi har valgt å skille mellom programmer og rutiner som gjelder installasjonen generelt - Oppstartsbildet,  og programmer og rutiner som skal utføres på det enkelte firma - firma/klientbildet.

Favoritter, hurtigtaster og snarveier/direktevalg

Du kan spare tid og unngå bruk av mus ved å lære deg hurtigtaster, snarveier og bygge opp favoritter og utvalg.

Hvordan du kan lage deg favoritter, benytte hurtigtaster og velge snarveier/direktevalg kan du lese alt om i eget kapittel.

Oppstartsbilde / Meny og verktøylinjer

Oppstartsbildet er delt opp i ulike deler som du kan lese om i kapitlene under.

Bånd

Øverst i bildet finner du båndet som inneholder ulike kategorier og kommandoer. Kommandoer som hører sammen er gruppert, f.eks. i gruppen Gå til i bildet over kan du velge mellom kommandoene Vindu, Program og Naviger. Noen kommander vil åpne en ny meny som du må velge riktig kommando for å gå videre.

I bildet over er kategorien Hjem valgt. Normalt er dette alltid første kategori.

Hvilke kommandoer/kategorier som står i båndet er avhengig av hvilket bilde du står i.

Merk! Båndet i enkelte bilder vil inneholde en rekke med kommandoer, slik at båndet i bildene kan bli ganske bredt. Båndet vil tilpasse seg bredden på bildet, slik at ikke alle eksemplene i dokumentasjonen nødvendigvis vil stemme helt overens med hvordan båndet ser ut hos deg.

Eksempel fra båndet i fakturabildet, bredt og smalt:

Tips! Båndet kan skjules ved å dobbeltklikke på kategori. Du kan hente det tilbake ved å dobbeltklikke. Klikker du en gang etter det er skjult, legger det seg over og du kan velge gruppe/kommando.

Se også

Bildevelgeren

Kommandolinje / Verktøylinje

Kommandolinjen (øverste linjen i bildet over) og verktøylinjen (nederste linjen i bildet over) inneholder kommandoer som alltid vil være synlig uavhengig av hvilke bilde du er inne på (gjelder kun hovedbildet).

Det er mulig å tilpasse linjene og velge hvilke kommandoer som skal være synlige, i tillegg til å stokke om på de.

Dersom du skriver inn søkeord i <Søk og kommander>-feltet, vil dette gjøre et søk i dokumentasjonen for Visma DI.

Meldingssenter

Kommandolinjen inneholder meldingssenteret som vil varsle deg om viktige hendelser og innkommende meldinger, samt oppgaver, tilbud og fakturaer med frist i dag. Dersom du ikke logger deg inn en dag du har frister, vil meldinger med frist vises neste gang du logger deg inn - opp til en uke etter at fristen har gått ut. Meldingssenteret viser kun meldinger som er inntil en måned gamle.

Knappen vil også oppdateres med antall meldinger:

Du har mulighet til å filtrere meldingene med knappene øverst i bildet. Her kan du velge å vise Alle (vist i grupper), Alle sortert på dato, Meldingsgrupper (velg i menyen), Oppgaver, Tilbud og Faktura.

Dersom meldinger er av typen feil, advarsel eller informasjon må du krysse bort disse for at de skal fjernes fra listen. Du vil også finne igjen feilmeldingene i aktivitetsloggen på aktuell klient. Inneholder meldingen et vedlegg, kan du trykke på knappen til høyre på linjen for å åpne dette.

Ønsker du å filtrere bort ulike typer meldinger, kan du trykke på "tannhjulet" i bildet fjerne visning av disse i meldingssenteret:

Har du filtrert bort noen typer meldinger, vises dette med et rødt ikon på "tannhjulet":

Ønsker du å fjerne alle meldinger eller fjerne meldinger av en bestemt type eller gruppe, kan du også trykke på knappen øverst i meldingssenteret. Du får da opp en meny hvor du kan velge hvilke meldinger du ønsker å slette:

Merk! Menyen for å fjerne meldinger påvirker kun meldinger av type informasjon, advarsel og feil. Varsler om oppgaver, fakturaer, osv. med frist blir ikke fjernet.

Tilpasse Kommandolinje / Verktøylinje

Både kommandolinjen og verktøylinjen kan tilpasses ditt behov. Høyreklikk i linjene og sett kryss på ønskede valg.

Velger du Tilpass, kan du under fliken Kommandoer velge fra forskjellige Kategorier (lik Båndet) de Kommandoer du ønsker å lage snarvei til på Verktøylinjen. Dra ønskede Kommandoer med å holde musepekeren over de opp til Verktøylinjen

Ved å høyreklikke på det nye ikonet på Verktøylinjennår Tilpass-menyen er åpen, kan du legge inn ønsket visningstekst, samt om du ønsker å vise kun ikon, kun tekst, eller ikon og tekst

Bildevelgeren

Bildevelgeren finner du til venstre for hovedbildet under kommando-/verktøylinjene:

Hva som vises i bildevelgeren, er avhengig av om du står i oppstartsbildet, har valgt firma eller hvilke produkter som er installert.

Bildevelgeren i oppstartsbildet viser programmer og rutiner som gjelder installasjonen generelt.

Hva som finnes i de ulike bildevelgerne er beskrevet i de aktuelle emnene i dokumentasjonen som omtaler disse bildene.

Hovedbilde

Hovedbildet er bildet til høyre for bildevelgeren og inneholder informasjon ut fra hva som er valgt i bildevelgeren.

Har du f.eks. valgt Klienter i bildevelgeren, vil hovedbildet vise en klientliste:

Statusinformasjon

Nederst i bildet har du statusinformasjon:

Denne viser blant annet hvilket byrå du er pålogget og hvem du er pålogget som.

Etter at du har åpnet en klient, vil du se informasjon fra firmaet/klienten du jobber med:

Kommandoer i båndet

Her er beskrevet et utvalg av de ulike kommandoenene du har tilgang til i båndet.

Hjem

Du finner ytterligere beskrivelse av egenskaper for DI-Business installasjonen under kapittel Klient/firma.