Du er her: Dokumentasjon > DI-Prosjekt > Rapporter > Rapporter til Excel (mal)

Rapporter til Excel (mal) - DI-Prosjekt

Innledning

Dersom du i DI-Prosjekt ønsker å produsere prosjektrapporter til Microsoft Excel, kan dette gjøres under Rapporter | Rapporter til Excel (mal). Tilsvarende finnes i DI-Regnskap for utvalgte regnskapsrapporter.

Rapportene er basert på en fast mal.

Se også

Rapporter til Excel (mal) - DI-Regnskap

Mal og definisjonsfil

Faste filer

Prosjektrapporter.xls inneholder et ark pr. rapport med fast layout. Overskriftslinjer gjentas dersom rapporten går over en side.

Prosjektrapporter.xls og Prosjektrapporter.def være lagret på fast mappestruktur.

Ved installasjon/oppdatering lagres filene i mappen "\Rapporter\Maler\" direkte under DI-mappen på programdisken.

Dersom du fører for flere firma og ønsker å justere malene (se under) ift. klient/firma, kan du flytte mal og definisjonsfil til "X:\DI\nnn\Rapporter\Maler\".

(X er klientdisk, og nnn er klientnummer)

Endre mal/definisjonsfil

Malen og definisjonsfilen kan justeres ved behov - utskriftsområde, farge, logo osv.

NB! Vi anbefaler IKKE at du endrer i mal og/eller definisjonsfilen uten inngående kunnskap om Microsoft Excel og definisjons­filer. Disse filene er gjensidig avhengig av hverandre.

Ta kontakt med Visma DI Support dersom du ønsker bistand til dette.

Utskrift/produksjon

Velg meny Rapporter | Rapporter til Excel (mal). Utskriften dannes i Microsoft Excel basert på aktuell mal.

Filnavn regneark

Arbeidsboken Prosjektrapporter_mm.xls legges fast ut på mappen "X:\DI\nnn\Rapporter\åååå\."

(X er klientdis, nnn er klientnummer, åååå er årstall og mm er måned/periode.)

Mappene etableres automatisk dersom de ikke finnes fra før. Skriver du ut for samme firma (klient) og på samme periode og år du tidligere har skrevet ut rapporten, overskrives filen dersom navnet er likt.

Rapport/arbeidsbok

Periode og prosjektstatus angis. Innlogget brukernavn foreslås som Rapport utarbeidet av, men dette kan endres. Dette navnet vil ligge i heading/overskrift på rapportene. Som grunnlag for rapportene benyttes prosjekthistorikken. Kontonavn hentes fra kontoopplysninger. Nullinjer skrives ikke ut (null i alle kolonner).