Selgere (salgsledd)

Vi har valgt å vedlikeholde selgere under grupper i DI-Fakturering. Selgere kan også defineres som salgsledd.

• Provisjon
    Har du selgere eller andre typer selgere/salgsledd som skal ha spesiell provisjon, kan benytte gruppebegrepet til å registrere %.
  • Kunde
    Selger kan registreres på den enkelte kunde. Når Egenskaper | DI-Fakturering | Ordrebehandling, Kobling mellom selger og avdeling er avkrysset aktiviseres muligheten til å angi avdeling for selger. Dette vil overstyre kundens avdeling på ordren. Hvis ordren endrer selger følger avdeling med.
  • Ordre
    Er ikke selgerne/­salgs­leddet knyttet opp mot spesielle kunder, men skal registreres på ordren, kan nummeret angis i ordre­hodet eller pr. ordrelinje under ordreregistreringen. Ønsker du selger på ordrelinje, trykk F4 i K-feltet for å velge å få frem selger evt. trykk E for å få frem alle ekstrafelt.
  • Statistikker/Selgerrapporter
    Det er mulig å ta ut stati­stikker på selgere-/salgsledd. Du kan ta ut provisjonsrapporter basert på provisjonsprosenten som er registrert på selgeren.

Se også

Kunde- / leverandørgrupper i DI-Business
Statistikkgrupper
Kjeder
Statistikkgrupper
Varegrupper
Distrikt
Fakturamottakere