Rabattmatriser

Generelt

Rabattmatriser opprettes under Fil | Rabattmatriser i produktet DI-Fakturering.

I en kombinasjon mellom rabattgruppe på kunder og rabattgruppe på varer, kan du bygge en rabattmatrise på (teoretisk) 999 linjer og 999 kolonner.

Se også

Rabatter i DI-Fakturering
Prismatriser
Serviceassistenten

Varen knyttes til en rabattgruppe i varebildet, som tilsvarer en kolonne i matrisen.

Kunden knyttes på tilsvarende måte til en rabattgruppe i kundebildet, som tilsvarer en linje i matrisen.

Kombinasjonen av en kunde rabattgruppe og en vare rabattgruppe gir en rabattsats. Matrisen bygger du opp under Fil | Rabattmatriser.

Slik gjør du:

1. Velg Fil | Rabattmatrise
  2. Velg et gruppenummer for kunder i venstre kolonne.
  3. Velg Endre vare og velg gruppenummer for varerabattgrupper med tilhørende rabattprosent.
  4. Skal du ha flere Kunderabattgrupper, velg Endre kunde og deretter pkt. 3

Når kunderabattgrupper med tilknyttet varerabattgrupper er opprettet, utfør pkt. 5 og 6:

1. Knytt aktuelle varer mot korrekte rabattgruppe (Fil | Varer | Rabatter/grupper)
  2. Knytt aktuelle kunder mot korrekte rabattgruppe (Fil | Kunder | Rabatter/grupper)

For å bevege deg mellom kolonnene i rabattmatrisebildet, trykker du på Endre Kunde eller Endre Vare.

Merk! Dersom det er flere rabatter som gjelder samtidig, vil den tidsstyrte rabatten alltid gjelde fremfor noen andre. Uansett om den tidsstyrte rabatten er mindre eller større.

Eksempel:

Vare rabattgruppe 1

Jakker

Vare rabattgruppe 2

Ski

Vare rabattgruppe 3

Luer

Vare rabattgruppe 4

Bukser

Kunde rabattgruppe 1

Sportsbutikker

Kunde rabattgruppe 2

Kjeder

Kunde rabattgruppe 3

Privat

Sportsbutikker (kunde rabattgruppe 1) har:

3 % rabatt på Ski (vare rabattgruppe 2)

5 % rabatt på Jakker (vare rabattgruppe 1)

7 % rabatt på Bukser (vare rabattgruppe 4)

10 % rabatt på Luer (vare rabattgruppe 3)

Kjeder (kunde rabattgruppe 2) har:

3 % rabatt på Ski (vare rabattgruppe 2)

4 % rabatt på Jakker (vare rabattgruppe 1)

5 % rabatt på Bukser (vare rabattgruppe 4)

7 % rabatt på Luer (vare rabattgruppe 3)

Privat (kunde rabattgruppe 3) har:

2 % rabatt på Ski (vare rabattgruppe 2)

3 % rabatt på Jakker (vare rabattgruppe 1)

4 % rabatt på Bukser (vare rabattgruppe 4)

7 % rabatt på Luer (vare rabattgruppe 3)