Strukturer

Innledning

En struktur er en vare som består av andre varer.

Dersom du ønsker å bygge opp strukturer i DI-Fakturering, må du installere en av de største modellene og vedlikeholde Egenskapene under Egenskaper | DI-Fakturering | Struktur.

Du kan bygge opp varekombinasjoner som utgjør en struktur. Varenummeret er num­meret på strukturen og inngang for vedlikehold av strukturen.

Er strukturen opprettet, vil innholdet bli listet på skjermen.

Skal du lage en strukturvare, må du først opprette en vare med vare­nummer og navn. Deretter velger du Fil | Strukturer og bygger opp strukturen ved å registrere varene strukturen skal bestå av.

Skal strukturen brukes kombinert med lager­styring og utskrift av produksjonsrapporter, vil lagerstyring gjelde iht. egenskaper satt under Egenskaper | DI-Fakturering | Lager.

Egenskaper

Før du kan bygge opp strukturer må du sette ønskede egenskaper under Egenskaper | DI-Fakturering | Struktur. Bildet vil endres avhengig av hvilke egenskaper som velges.

NB! Flere av egenskapene under vises kun dersom bruk av Struktur er valgt.

Varenummer

Varen som skal være en struktur (samling av flere varer) og varene som skal inngå i strukturen, må først opprettes på vanlig måte under Fil | Varer.

Velg meny Fil | Strukturer og velg Hovedvare i feltet Varenummer. Legg deretter inn varene i strukturen ved å taste inn eller søke opp varenummer. Du kan søke i varene både alfabetisk og numerisk.

I bildet vil du hele tiden ha oversikt over Kalkulert innkjøpsverdi som er summen av innkjøps­priser på undervarene og Gjeldende innkjøpsverdi som er registrert på struktur­varen. Det samme gjelder Kalkulert og Gjeldende salgsverdi.

Ordreregistrering

I ordreregistreringen blir rutinen avhengig av hva du hvilke egenskaper som er valgt.