Du er her: Dokumentasjon > DI-Regnskap > Faste opplysninger og egenskaper > Automatposteringer

Automatposteringer

Generelt

Brukeren kan selv definere automatposteringer mellom konti og/eller avdelinger. Disse føringer skjer automatisk under bilagsregistrering, men etter regler satt opp av brukeren pr. firma/klient. Brukeren må selv i eget oppsett angi valg av automatposteringer. Forutsetningen for at du kan gjøre dette, er at du har valgt en av tre alternative måter å bruke automatpostering på. Kolonne for avgiftskode er til informasjon og viser fast avgiftskode på konto.

Eksempel på valgt automatpostering fordelt på avdelinger:

Bilagsregistrering på konto 6300:

Kontroll-liste ved oppdatering:

Slik gjør du:

• Velg ønsket alternative fordelingsmåte under meny Egenskaper | DI-Regnskap | Bilagsbehandling
  • Registrer ønskede fordelinger under meny Fil | Automatposteringer

Se også

Egenskaper DI-Regnskap - Bilagsregistrering

Fordelingsmåter

Under Egenskaper | DI-Regnskap | Bilagsbehandling velger du mellom de ulike alternativene.

Ønskede fordelinger

Automatfordeling på en bestemt posteringskonto lages ved å oppgi fordelingskonto(i) og/eller fordelingsavdeling(er) samt fordelingsprosent til vedkommende konto/avdeling.

Også minus­prosent kan benyttes. Minusprosent kan benyttes bl.a. til avsetning mellom resultat- og balanse­konti.

Eksempel:

Kostnader på konto 6360 Renhold skal fordeles på 5 ulike avdelinger etter en fordeling på 20 % på avdeling 1, 30 % på avdeling 2, 10 % på avdeling 3, 30 % på avdeling 4 og 10 % på avdeling 5.

Dette registreres slik:

Sum fordelt må alltid være 100 %.

Når du fører renholdskostnader på konto 6360 i bilagsregistreringen, angir du ikke avdelings­nummer. Beløpet fordeles automatisk på de avdelingene som er oppgitt i automatposteringen.