Du er her: Dokumentasjon > DI-Business > Felles grunndata > Kunder

Kunder i DI-Business

Innledning

Før du legger inn kunder første gang, må du gjøre en del forberedelser:

• Gå gjennom Egenskaper | Kunder.
  • Gå gjennom egenskapene for de modulene i DI-Business som benyttes (DI-Fakturering, DI-Regnskap, DI-Prosjekt og DI-Elbet), under Egenskaper
  • Velg type nummerering av kundene. Ved automatisk nummerering får du neste ledige kundenummer når du skal opprette en ny kunde. Det bestemmer du ved å krysse av for automatisk nummerering under Egenskaper | Kunder | Generelle. Har du ikke valgt auto­matisk nummerering, må du selv velge nytt nummer. Det er kontroll på at nummeret tilhører en kundenummerserie som er definert under Konto­intervall.
  • Velg start­verdi under Egenskaper | Tellere/Nummerserier.  Kundenummer må være i angitt intervall under Egenskaper | Felles | Kontointervall.

Se også

Egenskaper kunder
Egenskaper Tellere/Nummerserier

Generelt

Verktøylinje

Øverst over kundeinformasjonen finner vi verktøylinjen, som gir tilgang til nyttige funksjoner.

Sletting av kunder

En kundekonto kan kun slettes dersom det ikke har vært omsetning/føring på kontoen de siste årene. Det anbefales imidlertid at kontoutdrag/reskontro er skrevet ut/lagret før sletting. Brukeren er selv ansvarlig for at oppbevaringsplikten i bokføringsregelverket er oppfylt.

Egenskaper kunde

Kundeopplysninger

Før du endrer eller benytter en kunde første gang, anbefaler vi deg å gå gjennom feltene nedenfor nøye.

Generelt

Betingelser

Grupper/rabatter

Se også

Rabatter i DI-Fakturering

Fakturamåte

Distribusjon dokumenter

Se også

E-postdistribusjon i DI-Business

Notater

Dette feltet kan benyttes til å registrere informasjon om kunden. Notater kan blant annet benyttes til å legge inn mer informasjon om den respektive kunden.