Du er her: Dokumentasjon > DI-Business > Verktøy og hjelperutiner > Verktøykasse

Verktøykasse

Informasjon

Verktøykassen inneholder ulike programmer som kan benyttes f.eks. ved endring av grunndata. Noen av programmene kan benyttes dersom du må rette opp i data som er blitt feil. Programmene er gruppert iht. produkt.

NB! Siden du benytter verktøykassen til å endre i grunndata, er det svært viktig at du tar en backup før du starter.

Se også

Verktøykasse - DI-Regnskap
Verktøykasse - DI-Prosjekt
Verktøykasse - DI-Fakturering

Generelt

Korrigere

Generere alfasøk reskontro

Dersom du ønsker å endre alfasøkfeltet på reskontro, kan du automatisk generere feltet ut fra navn kunde-/leverandørnavn eller vedlikehold feltet manuelt. Normalt opprettes alfasøkfelt automatisk på kunder og leverandører ved oppretting.

Manuelt vedlikehold av skriverdrivere

Dette verktøyet vil kun være aktuelt for brukere som ikke har Microsoft Windows-drivere til sine skrivere. Ønsker du å definere egne skrivere, kan du ved å taste F3 i bildet og så registrere navn på ny skriver. Ønsker du å kopiere fra en lignende/lik skriver kan denne angis ved nummer.

Endre koder på reskontro

Dersom du ønsker å endre koder på flere kunder eller leverandører, kan du benytte dette verktøyet. Først velger du om du vil endre kunder eller leverandører og velg deretter fra-til nummer eller gruppe. Deretter velger du hvilke felt som skal endres. Enkelte felt vil være avhengig av hverandre, slik som antall dager dersom du velger en kode for betalingsbetingelser for nn dager, osv.

Flette kontoregister

Du kan flette sammen 2 kontoregister. Kontoregisteret heter DIDKOnnn.DAT og DIDKOnnn.VIX hvor nnn er klientnummer (på en ett-firma løsning er dette alltid 000). Lagrer du kontoregisteret som skal flettes inn i samme mappe (\DI\nnn) og kaller det EKSKOnnn.DAT og EKSKOnnn.VIX, kan du kjøre rutinen. Du kan velge å hente inn kun nye konti eller også endre eksisterende.

Samling diversekonti

Dersom du benytter diversekonti, det vil si en reskontro som skal beholdes inntil den er gjort opp, kan du bruke denne rutinen når diversekonti skal samles. Diversekonti benyttes ofte på engangskunder hvor koden angis i kundebildet. Når denne rutinen kjøres blir diversekonti som har null i saldo samlet på angitt konto under Egenskaper | Felles | Reserverte konti | Samlekonto Diversekunder. Sammenslåingen tar vare på kontoopplysninger for revisjon.

Slette

Grupper

Her kan du slette alle kunde-/utskriftsgrupper eller alle leverandør-/utskriftsgrupper.

Avdelinger

Her kan du slette alle avdelinger.

DI-Regnskap

Rutiner her er omtalt i egen veiledning.

Se også

Verktøykasse - DI-Regnskap

DI-Prosjekt

Rutiner her er omtalt i egen veiledning.

Se også

Verktøykasse - DI-Prosjekt

DI-Fakturering

Rutiner her er omtalt i egen veiledning.

Se også

Verktøykasse - DI-Fakturering

Supportrutiner

Dette er rutiner som kun er tilgjengelig for Visma DI Support.