Du er her: Dokumentasjon > DI-Business > Felles grunndata > Kontoplan

Kontoplan

Innledning

DI-Business leveres med firesifret standard kontoplan (basert på Norsk Standard kontoplan 4102). Velger du å bygge på denne, kan du vedlikeholde og eventuelt slette/legge til flere konti.

Ønsker du å bygge opp en helt ny kontoplan, du først vedlikehold intervall og reserverte konti under Egenskaper | Felles | Kontointervall og Egenskaper | Felles | Reserverte konti.

Under Fil | Filutskrifter | Generelle kan du skrive ut alle opplysninger i kontoplanen til Microsoft Excel.

NB! En konto som har hatt bevegelse tillates ikke slettet.

Husk! Standard avgiftskode settes automatisk etter kontointervall på salg og kjøp. På de andre kontiene må du velge korrekt avgiftskode.

Husk! Når du oppretter ny konto må du knytte denne opp mot riktig linje i rapporter. Velg fanen Rapportering for å vedlikeholde dette.

Se også

Felles egenskaper
Egenskaper DI-Regnskap
Rapportoppsett

Generelt

Verktøylinje

Øverst over kontoinformasjonen finner vi verktøylinjen, som gir tilgang til nyttige funksjoner.

Sletting av hovedbokskonto

En hovedbokskonto kan kun slettes dersom det ikke har vært omsetning på kontoen de siste årene. Det anbefales imidlertid at kontoutdrag er skrevet ut/lagret før sletting. Brukeren er selv ansvarlig for at oppbevaringsplikten i bokføringsregelverket er oppfylt.

Egenskaper konto

Kontopplysninger

Før du endrer eller benytter en hovedbokskonto første gang, anbefaler vi deg å gå gjennom feltene nedenfor nøye.

Egenskaper

Her setter du generelle egenskaper for MVA-behandling ol. på kontoen.

Rapportering

Det er mulig å bygge opp 9 forskjellige rapporter (3 resultat-, 3 balanse- og 3 listerap­porter).

En resultatkonto kan henvises til en linje i hver av de 3 resultatrapportene. En balansekonto kan henvises til en linje i hver av de 3 balanserapportene. Alle hovedbokskonti kan henvises til en linje i hver av de 3 listerapportene. Flere konti kan henvise til samme linje, f.eks. kan flere salgskonti henvises til én linje kalt SALGSINNTEKTER i resultatrapporten.

OBS! Alle hovedbokskonti skal henvises til rapportlinjer med nivåkode 1.

Prosjektbehandling

Her setter du prosjektbehandlingen på kontoen, dvs. om denne kan benyttes i prosjekt eller ikke, samt hvilke prosjektfordelinger som er påkrevd å benytte på kontoen.

Se også

Ytere