Du er her: Dokumentasjon > DI-Office > Salg > Ordregrunnlag

Ordrerunnlag

Generelt

Med denne funksjonen kan du lage ordregrunnlag som sendes regnskapskontoret for videre behandling, eller som du etter hvert lager ordre av. Sistnevnte krever tilgang til ordremodulen.

Ordregrunnlagene kan bestå av både produkter/varer og fakturerte timer, avhengig av hvilken løsning du har. Du kan eksportere ordregrunnlagene til Microsoft Excel ved å høyreklikke og velge fra meny når du står i listevisningen. Ordregrunnlagene kan også nås fra Kundebildet, fanen ordregrunnlag.

Etter at dialogen er utfylt og det er trykket på Generer ordre får du en dialogboks med hvilke kriterier som er valgt og med mulighet til å avbryte. Dette gjelder bare dialogen Generer ordre (fra søk), ikke Generer ordre fra liste.

Du kan plukke de grunnlagene som du ønsker skal være med på ordren. Vil du velge flere grunnlag som til sammen skal danne en ordre, må du først velge Generer ordre fra liste i Verktøylinjen eller ved å høyreklikke i listen. Hak av for de grunnlag som skal danne ordren. Valget vil være tilgjengelig hvis du har tilgang til ordremodulen.

Dersom du har prisvariant koblet til kunde, medarbeider eller produkt, vil prisvarianten komme fram m/faktor under Spesialpris i ordrens detaljbilde.

Alle feltene i ordregrunnlaget kan redigeres/endres i ettertid.

Merk! Ved å høyreklikke når du står på en hvilken som helst linje, kan du fra menyen velge å eksportere til Microsoft Excel.

Se også

Salg

Meny / Ordregrunnlagsbehandling

I båndet øverst i bildet finner du disse valgene vedr. ordregrunnlagsbehandling:

Nytt ordregrunnlag

Det finnes flere måter å opprette ordregrunnlag på.

Generer ordregrunnlag (massegenerering)

Fra knappen Generer ordregrunnlag i båndet øverst i menyen, kan du starte opp massegenerering av ordregrunnlag. Dette er en mulighet for å kunne fordele en standard registrering av et fakturerbart produkt innenfor et utvalg av kunder. Dette kan f.eks. være en oppgave som er ønsket å stykkprise, og som ikke omfattes av datafangst.

Under Antall bestemmer du om antallet skal gjelder pr. ordregrunnlag/kunde, eller om dette er en total som skal fordeles. Deretter gjør du utvalg på kunder og plukker de kundene du ønsker å fordele produktregistreringen på. Du får så en oversikt over fordeling pr. kunde. Det er mulig å overstyre Antall på beregningen i bildet, dvs. fordele totalen ulikt på de utvalgte kundene.

Generering av ordregrunnlag på eksterne timearter påvirkerer ikke timeføring i kalenderen.

Rapporter

Under Utvalg/Rapporter i bildevelgeren på klienten finner du rapporter. Der finner du også egne rapporter for Tilbud/Ordre.