Utleiere

Generelt

Utleier er vil være hovedfirmaet, dvs. det firmaet som lisensen for DI-Office er tilknyttet. Har du flerfirma-/byråløsning, kan du kjøre for flere utleiere. Du kan velge Utleiere under DI-Husleie i bildevelgeren til venstre i hovedbildet.

For detaljvisning og videre behandling av utleiere, dobbeltklikk på ønsket utleier eller merk utleieren og klikk Endre under gruppen Redigering i fanen Utleier i båndet øverst i bildet. For å opprette ny utleier, klikker du på knappen Ny på samme sted.

Hver utleier/klient/firma er knyttet opp mot Boliger, Leietakere og Leieforhold (leieavtaler).

NB! Ligningsdata registreres i årsskiftet hvis du ønsker at programmet skal generere likningspapirene automatisk.

Du kan eksportere alle opplysninger på en Utleier til Microsoft Excel, slik som Leietakere, Leieforhold, Standardoppdrag og Utleieoppdrag.

Tips! I daglig drift av DI-Office Husleie vil du normalt velge Utleier og foreta videre behandling etter å ha valgt utleieren, f.eks. boligbyggelaget du skal jobbe videre med.

Bildevelger

I bildevelgeren til venstre i detaljbildet kan du vedlikeholde utleieren mv.

Egenskaper

• Detaljer
    Her finner du generelle egenskaper om klienten, slik som navn, lokalitet, adresser, osv.
  • Attributter og innstillinger
    Her finner du flere egenskaper, slik som informasjon om økonomi, fakturering, osv.
  • Utleier
    Informasjon om type selskap, ligningsdata, mv. finner du i dette bildet.

Sammendrag

• Sammendrag
    Viser en liten og kort oversikt over de mest relevante egenskapene.

Utleie

• Boliger
    Viser en oversikt over alle boliger som tilhører utleieren.
  • Leietakere
    Viser en listen over alle utleierens leietakere.
  • Leieforhold
    Lister opp alle leieforhold. Et leieforhold er en avtale mellom en utleier og en leietaker knyttet til en bolig. Oversikten oppdateres etter hvert som avtaler opprettes og ordre genereres.
  • Standardoppdrag
    Dette er alle alternative "produkter" som kan benyttes i leieforhold, slik som husleie, garasjeleie, kabel-TV, osv.
  • Utleieoppdrag
    Viser de oppdragene som allerede er benyttet i et leieforhold.

Forbindelser

• Kontaktperson
    Liste over kontaktpersoner hos utleieren. Dette kan f.eks. være vaktmester, styremedlemmer, osv.

Salg

• Ordre
    Her ser du de ordrene som gjelder utleieren. Alle ordre vil også vises under bildet Ordre hvor du kan jobbe mer med disse.
  • Faktura
    Oversikten viser alle fakturaer som angår utleieren. Når en ordre er fakturert og har lagt seg under denne fanen, har den fått fakturanummer og kan ikke endres. Eventuelle feil må i så fall korrigeres med kreditnota og eventuell ny faktura.

Egenskaper

De fleste aktuelle felt i bildet kan gjøres synlige i de enkelte listene ved hjelp av Feltvelgeren.

Utleieoppdrag

Rapporter

I båndet øverst i bildet, under Rapporter, kan du får en oversikt/rapport over leieforhold og beboere som gjelder utleieren.

Oversikt over leieforhold viser bl.a. de beregnede andelene på de forskjellige leietakerne.

Oversikt over beboere viser leietakere, og hvilke oppdrag som ligger på hver leietaker.