Du er her: Dokumentasjon > DI-Office > Planlegging > Oppgaver

Oppgaver

Generelt

En oppgave er detaljert beskrivelse av arbeid som skal utføres for en bestemt periode eller tidspunkt, og det er oppgavene man jobber med i kalenderen og fører timer på, osv. Eksempler på dette kan være føring av regnskapsbilag for januar, innrapportering av MVA for november og desember, avstemme balansen for januar, osv. En oppgave vil også ha en frist for når denne skal utføres.

For å vedlikeholde oppgaver må du først velge klient/firma dette gjelder. Oppgavelisten vil vise alle oppgaver som er opprettet.

Tips! Du kan endre Ansvarlig eller Utfører på flere oppdrag samtidig ved å merke flere, deretter høyreklikke og velge fra menyen.

Se også

Planlegging
Oppdrag
Oppgavekontroll
Avhengighet mellom oppgaver

Opprette nye oppgaver

Oppgaver kan lages på ulike måter.

For å lage en ny manuell oppgave, kan du opprette denne ved å gå til DI-Office | Planlegging | Oppgaver, og klikke Ny under fanen Oppgave i båndet øverst i bildet. Du kan også lage ny oppgave ved å velge Ny i menyen i oppgavelisten i kalenderen.

Oppgaver kan også automatisk genereres på bakgrunn av oppdrag og arbeidsoppgaver spesifisert på oppdraget. Dette krever tilgang til Oppdrags-modulen.

Endre oppgaver

For å endre en allerede registrert oppgave, kan du søke denne frem i under DI-Office | Planlegging | Oppgaver i bildevelgeren til venstre i bildet på klienten. Velg oppgaven, og klikk på Endre under gruppen Redigering i fanen Oppgave i båndet øverst i bildet. Du kan også dobbeltklikke på oppgaven for å åpne den direkte.

Du kan endre frist, status og koblinger på flere oppgaver samtidig ved å markere ønskede oppgaver og velge Endre i meny under høyre musestast (eventuelt i gruppen Redigering under kategorien Oppgave).

Endre arbeidsoppgaver

Ved endring av arbeidsoppgaver, skilles det på endring av hyppighet og endring av andre egenskaper. Hvis hyppighet endres, må arbeidsoppgaven stoppes. Deretter utvider du oppdraget og danner nye oppgaver. Hvis andre egenskaper endres, kommer det et spørsmål om ikke-fullførte oppgaver skal oppdateres tilsvarende.

Bildevelger

I bildevelgeren til venstre i detaljbildet av en oppgave kan du vedlikeholde oppgaven mv.

Egenskaper

• Detaljer
    Her finner du generelle egenskaper om oppgaven, slik som emne/navn, frister, status og ulike koblinger til forbindelser, utførende, ansvarlig, osv.

Sammendrag

• Sammendrag
    Viser en liten og kort oversikt over de mest relevante egenskapene på oppgaven.

Koblinger

• Kalenderelementer
    Du kan bruke flere dager på en oppgave før den er ferdig. Du må derfor dra den over til kalender for tidsregistrering flere ganger. Her får du oversikt over start- og sluttidspunkt samt total- og belastbar tid for oppgaven.
  • Timearter
    Timearter gir mulighet til å legge til den/de timeart(er) som skal være tilgjengelige når du registrerer tid på avtalen i kalenderen. Timeartene hentes fra og vedlikeholdes i Produkter. Dersom det ikke legges til alternative timearter for denne oppgaven, vil du få tilgang til alle registrerte timearter.
  • Avhengige oppgaver
    Dersom andre oppgaver er avhengig av at denne oppgaven er utført, kan du opprette disse her.
  • Prosesser
    Her kan du fortsette eller opprette nye prosesser, og koble prosesser til oppgaven.
  • Prosessmaler
    Har du behov for å opprette nye prosessmaler, kan du gjøre det her. En prosessmal kan også kobles til oppgaven.

Rutiner

• Rutiner
    Viser en oversikt over rutiner som er knyttet til oppgaven. Er DI-Office integrert med et støttet ERP system, kan du starte opp rutiner direkte mens du står i DI-Office.

Regnskap

Egenskaper

De fleste aktuelle felt i bildet kan gjøres synlige i de enkelte listene ved hjelp av Feltvelgeren.

Hvilke felter du har tilgang til, kommer an på eventuelle tilleggsmoduler du har tilgang til.

Oppgavekontroll

Oppgavekontrollen er en fremdriftsplan som gir en skjematisk oversikt over oppgaver plassert i aktuell periode som er angitt på oppgaven, og gir en oversikt over hvordan man ligger an i forhold til oppgaver og frister. Hver oppgave er markert med fristdato. Du finner oppgavekontrollen i bildevelgeren når du har valgt et oppdrag, en kunde/klient eller en medarbeider.

Oppgavene kan ha ulik status:

Rutinerettigheter i Visma DI Admin bestemmer hvilke oppgaver som vises i bildet. Du kan velge om det skal settes full tilgang eller begrenset tilgang til oppgavekontrollen. Full tilgang viser alle oppgavene, mens begrenset tilgang gir tilgang til oppgaver der medarbeideren er utførende eller ansvarlig.

I medarbeiderbildet vil ikke oppgavekontrollen være tilgjengelig dersom du ikke har tilgang til oppgaver for denne medarbeideren, og i kundebildet vises denne kun dersom du enten har full eller begrenset tilgang. I tillegg blir oppgavene som kommer opp i selve listen filtrert på medarbeider om man ikke har full tilgang.

Oppgavekontroll, usortert og gruppert:

Oppgavekontrollen/fremdriftsplanen kan skrives ut på skjerm eller skriver.

Rapporten (oppgavekontroll/fremdriftsplan) kan tas ut pr. kunde eller pr. medarbeider.

Oppgavelista i kalenderen

Alle oppgavene, både de som lages manuelt og de som dannes på bakgrunn av oppdrag, vil vises til høyre for kalenderen såfremt du står som Utførende:

Når du har fått laget flere oppgaver, vil du se at du får en liste over alle oppgavene. Velger du en oppgave i listen, og høyreklikker på denne kan du utføre ulike funksjoner. Fra denne menyen kan bl.a. markere oppgaven som fullført, vise oppgavens tilhørende oppdrag eller forbindelse, osv.

På samme måte som ellers i DI-Office kan du selv velge hvilke kolonner du ønsker å se i listen. Det er også en egen kolonne som viser om fristen har gått ut (rødt), om fristen er i dag (gult), og oppgaver hvor fristen ikke er nådd (grønt).

Denne listen viser kun en tidsavgrenset oversikt over oppgaver, basert på frist. For å få en fullstendig oversikt over oppgaver, må du gå til oppgavelisten. Det er også mulig å skrive ut rapport over oppgaver med frister.

Tips! Dersom oppgavelisten for hver medarbeider blir veldig lang, kan du redusere antall dager oppgavene skal vises i kalenderen. Dette gjør du ved å gå til kalenderen din. Velg Hjem (navnet ditt) i hovedbildet, og deretter Planlegging | Kalender i bildevelgeren. Deretter går du til fanen Kalender i båndet øverst i bildet, og så Oppgaver under gruppen Innstillinger:

Kontroll av timeføring

På medarbeider må det defineres hvem som er timeansvarlig for denne medarbeideren, og det må være opprettet timebudsjett på medarbeider. Deretter må timeføringen for en tidsperiode kontrolleres og godkjennes.

Den timeansvarlige vil ha valg på høyremenyen for godkjenning av timer. Her kan det velges for en og en medarbeider eller alle som en er timeansvarlig for.

Kalenderavtaler som da er blitt godkjent og låst blir skravert og er låst for endring av varighet og tilstede-/fraværstyper.

Linjeregistrering

Du kan alternativt benytte linjeregistrering for å registrere kalenderelementer, men dette er noe som normalt ikke anbefales.

Dersom det allerede er lagt inn oppgaver i kalenderen på gjeldende dag, vil disse vises når du kommer inn i registreringsbildet. Du kan bla til neste/forrige dag i ved hjelp av knappene til høyre for datofeltet.

Automatisk generering av oppgaver fra oppdrag

Det anbefales at systemet benyttes ved å opprette oppdrag med ferdig definerte arbeidsoppgaver, og så opprette oppgaver ut fra dette. Du trenger dermed ikke lage oppgavene selv, men de vil ligge ferdig til videre behandling i oppgavelisten din i kalenderen.

Har du i tillegg tilgang til DI-Office Fakturering vil dette ytterligere være mer automatisert. Oppgaver kan dannes automatisk fra faste oppdrag som firmaet har med sine kunder, og disse oppgavene legges så i din kalender og vil være klar for videre behandling. Når oppgaven er utført, og timene er registrert, dannes det et ordregrunnlag og videre en ordre som til slutt skal faktureres. Det hele skjer ved hjelp av noen få tastetrykk. Du kan selvsagt endre eller legge til ting underveis.

Standard arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgaver som utføres for flere kunder, for eksempel bilagsregistrering, bør registreres som en standard arbeidsoppgave. På denne måten slipper du å lage nye arbeidsoppgaver for hvert oppdrag.

Standard arbeidsoppgaver vedlikeholder du ved å gå til DI-Office | Planlegging | Oppdrag i bildevelgeren inne på klienten. Velg å vise alle oppdrag, og deretter velger du fanen Oppdrag i båndet øverst i bildet. Under gruppen Handlinger finner du valget Standard arbeidsoppgaver. Normalt vil vi anbefale å opprette standard arbeidsoppgaver på byrået, da det er her du normalt oppretter oppdrag.

Når du har laget en liste med standard arbeidsoppgaver, kan du sortere den i ønsket rekkefølge for å få bedre oversikt. Rekkefølgen har ingen betydning for prioritering eller frister på oppgavene.

Tips! Dersom DI-Office er satt opp med kobling til et støttet ERP-system, kan du starte ønsket rutine i ERP-systemet direkte i kalenderen fra de avtaler/oppgaver som har blitt laget ut fra dette grunnlaget.

Du kan eksportere standard arbeidsoppgaver ved å velge Eksporter til Excel. Alle data eksporteres slik de er listet på skjermen, dvs. samme rekkefølge og samme felter, inkludert grupperte felter.

Merk! Dersom det kan være flere ansvarlige eller utførende på en oppgave, anbefaler vi at disse ikke legges i standard arbeidsoppgave, men heller settes på den enkelte oppgave når disse opprettes fra oppdraget.

Import

Det er mulig å importere standard arbeidsoppgaver fra fil. Importen starter du ved å først åpne firmaet/klienten og deretter velger DI-Office | Planleggeing | Oppdrag i menyen til venstre i bildet. Deretter velger du fanen Oppdrag i båndet øverst i bildet, og så Standard arbeidsoppgaver under gruppen Handlinger. Du får da opp bildet for vedlikehold av standard arbeidsoppgaver. I båndet øverst i dette bildet finner du knappen Importer under gruppen Handlinger.

Se også

Importere standard arbeidsoppgaver

Endre flere arbeidsoppgaver

Dersom du ønsker å endre flere arbeidsoppgaver på tvers av oppdrag, kan du velge Rediger arbeidsoppgaver:

Du får en ny dialog der du kan søke i arbeidsoppgaver på tvers av oppdrag, velge flere og endre merkede arbeidsoppgaver:

Arkivering av oppgaver

Etter hvert som tiden går vil det kunne samle seg opp mange oppgaver i oppgavelisten. Gamle oppgaver kan da arkiveres slik at disse ikke lenger forstyrrer.

Oppgavene kan arkiveres fra flere steder:

• Merk oppgaver du ønsker å arkivere fra Oppgavelisten under DI-Office | Planlegging | Oppgaver, og klikk Arkiver i menyen i båndet øverst i bildet (eller høyre museknapp)
  • Åpne oppgaven og sett valget Arkivert til Ja under Detaljer | Status
  • Velg oppgaven fra Oppgavelisten i kalenderen under Hjem | Planlegging | Kalender, og velg Arkiver fra menyen under høyre museknapp

Arkivering av gamle oppgaver kan også settes opp til å gjøres automatisk av systemet.

Du vil finne igjen arkiverte oppgaver ved å velge utvalget Arkiverte i Oppgavelisten under DI-Office | Planlegging | Oppgaver.

Automatisk arkivering

Du kan sette opp automatisk arkivering av gamle oppgaver.

Dette gjør du under Hjem | Planlegging | Kalender. Velg så Kalender i båndet øverst i bildet, og deretter Oppgaver under gruppen Innstillinger:

Under Intervall for automatisk arkivering bestemmer du hvor ofte systemet skal starte opp og arkivere gamle oppgaver, og under Arkiver oppgaver som har frist eldre enn velger du hvor lenge etter oppgavens frist disse skal arkiveres.

Du kan i tillegg bestemme at den automatiske arkiveringen kun skal gjelde oppgaver som er Fullført eller har status Ikke aktuell.